Alte Reutstraße 172, Fürth 90765

0911-79 19 20

Д-р Фолкер Лудвиг, стоматолог и имплантолог

Стоматологот д-р Фолкер Лудвиг има стекнато висок углед и одлична репутација во поширокото подрачје на Нирнберг како резултат на својата долгогодишна, професионална работа во стоматологијата. Како искусен имплантолог, во стоматолошката ординација Д-р Лудвиг и Колеги тој е задолжен за подрачјата имплантологија и стоматолошка хирургија. Раководи со тим од околу 10 стоматолози и 60 соработници.


Освен тоа, д-р Лудвиг е и ценет советник на теми поврзани со имплантологија.

Д-р Фолкер Лудвиг

стоматологРезиме

 • Основање на ординацијата во април 1996 година
 • Специјализација: Имплантологија BDIZ
 • Протетика
 • Главни подрачја на работа во ординацијата:
  • Висококвалитетни протези и имплантологија
  • Стоматолошка хирургија


Членства

 • Германско друштво за орална имплантологија (DGOI)
 • Германско друштво за имплантологија (DGI)
 • Германско друштво за дентална и орална ортодонција (DGZMK)
 • Германско здружение на стоматолози по имплантологија во Европа (BDIZ EDI)
 • Германско друштво за протетска стоматологија (DGPro)